Van Begin tot Goud - Rabobank

Bijzondere sportprestaties vragen om jarenlange toewijding. Van sporters zelf, maar ook van hun omgeving. Dit was de basis voor de ‘Van begin tot goud’ campagne voor de Rabobank. Workstation-Amsterdam was verantwoordelijk voor de creatieve invulling en productie van de minidocumentaires en tv-commercials waarin we aan de hand van echte verhalen van olympische sporters vertelden waarom de Rabobank al meer dan 15 jaar de hockey-, paarden- en wielersport sponsort, van recreatief tot de top.

VAN BEGIN TOT GOUD
In deze serie "Van begin tot goud" minidocumentaires krijg je een unieke kijk in het leven van Olympische topsporters, vanaf het prille begin van hun sportcarrière tot der gouden momenten.
 
Er zijn 'Van begin tot goud' verhalen van Naomi van As, Anky van Grunsven en Marianne Vos. Van de verhalen zijn ook drie tv-commercials gemaakt.
 
Workstation-Amsterdam produceert deze reeks docu's en tv-commercials voor Kumpany in Amsterdam in opdracht van Rabobank.
 
Regie : Wilfred Evers, John Twigt
Research : Rene van 't Erve
Camera : John Twigt
Geluid & Motion Graphics : Huib J. Lirb, Dutch Indies
Muziek en mixage : Martijn Beekers, The Soundpost
Post-production & color grading : John Twigt | Workstation-Amsterdam
Bij Kumpany : Marc van Wageningen, Dimitri Michels en Christel Veld
 
 
Technical details:
Shot with Panasonic GH2 (hacked)
Lenses: Voigtlander 25/F0.95, Canon FD 55/F1.2, Nikon 18/F3.5, SLR 12mm/F1.6
Campagnebeschrijving
De pijlers onder de campagne waren de drie topsporters Naomi van As (hockey), Marianne Vos (wielrennen) en Anky van Grunsven (paardensport). Van hen werden onder meer documentaires ontwikkeld, waarin meer duidelijk werd over de weg die zij hadden afgelegd richting de top. Op rabosport.nl werd een speciale omgeving ingericht voor de Olympische Spelen. Voorafgaand aan de Spelen lanceerde Rabobank haar eigen Ziningoud-app.
Om alle berichten van sporters en fans toegankelijk te maken werden deze voorzien van een speciale hashtag, namelijk #ziningoud.
 
 
De klant aan het woord
" Het doel van de campagne was om meer fans voor de Rabobank te krijgen. Door goede content (minidocumentaires, foto-expositie, TVC), een uniek internetplatform (Mobypicture), een slimme hashtag (#ziningoud), een goede app en een sterke mediapartner (crossmediale aanpak met verschillende titels) hebben we ons doel bereikt. Uit onderzoek blijkt dat de bekendheid van onze bijdrage aan Olympisch succes fors is gestegen en dat de campagne als zeer positief is ervaren."
 
Tom Taminiau, Sponsormanager Rabobank Nederland
 
Succes in getallen
 
Youtube views (d.d. 18-11-13)
Minidocu's Marianne Vos : 86.565
Minidocu's Naomi van As : 85.416
Mindocu's Anky van Grunsven : 178.573
TV-commercials : 23.876
 
In totaal dus zo'n 374.430 keer bekeken op Youtube
 
 

You may also like

Metaalunie Smart Solution Award 2013
2013
Chuva - Simone Pormes & Ferdinand van Duuren
2013
ArtVark Saxophone Quartet - Breathe In, Breathe Out
2014
Alienation
2015
Back to Top