Alienation

Alienation is een dansfilm van choreografe/danser Asuka Watanabe en filmmaker John Twigt. Alienation verbeeldt de toenemende moeite van de moderne mens om werkelijk contact te maken. Contact met de medemens, de natuur of zichzelf. Nog nooit waren er zoveel mogelijkheden tot communicatie; sms, whatsapp, messaging, webcams, smartphones en internet. Maar wie is nog in staat om werkelijk te communiceren en echt contact te maken? Deze film heeft als achterliggende thema de strijd van de mens, steeds op zoek naar contact maar die daar jammerlijk in faalt. De film toont in beweging, beeld en muziek deze strijd van het individu. In 5 korte scene’s wordt een thema belicht. Elk thema vormde een leidraad voor de regie en choreografie. De film kent 1 hoofdpersoon (Asuka) die slechts in één scene een partner heeft. In de daarop volgende scene danst de hoofdpersoon met zichzelf. De Pas-de-deux revisited. De hoofdstukken worden ingeluid met korte scènes waarin de titels in Japanse karakters worden gekalligrafeerd op de naakte huid. Premiere wordt verwacht rond september 2015. De film zal ook te zien zijn tijdens Cinedans 2016 in het EYE. (15-20 maart 2016)


Alienation is een dansfilm van choreografe/danser Asuka Watanabe en filmmaker John Twigt. 

Alienation verbeeldt de toenemende moeite van de moderne mens om werkelijk contact te maken. Contact met de medemens, de natuur of zichzelf. Nog nooit waren er zoveel mogelijkheden tot communicatie; sms, whatsapp, messaging, webcams, smartphones en internet. Maar wie is nog in staat om werkelijk te communiceren en echt contact te maken?

Deze film heeft als achterliggende thema de strijd van de mens, steeds op zoek naar contact maar die daar jammerlijk in faalt. De film toont in beweging, beeld en muziek deze strijd van het individu.

Premiere wordt verwacht rond september 2015. De film zal ook te zien zijn tijdens Cinedans 2016 in het EYE. (15-20 maart 2016)

You may also like

Metaalunie Smart Solution Award 2013
2013
ArtVark Saxophone Quartet - Breathe In, Breathe Out
2014
Van Begin tot Goud - Rabobank
2013
Chuva - Simone Pormes & Ferdinand van Duuren
2013
Back to Top